Friday, May 14, 2010

musuh dalam selimut.?

pernah dengar tak "your biggest enemy is yourself". kalau pernah bagus. kalau tak bagus jugak. aku jadi orang pertama cakap kat kau. susah nak mengemudi diri sendiri ni. kan.?

dalam usaha untuk mengawal diri daripada menggunakan teknologi IT, aku gagal. fail 100%. andai kata ni salah 1 subjek dekat UITM, sampai ke tua la aku duk repeat paper.

aku dah kurang baca paper dah skang. so aku bergantung hampir sepenuhnya dekat internet. berita TV lagila. sampah manjang. kurang ilmiah katanya sesetengah orang. bukan aku cakap.
aku nak try kurangkan online dan tengok TV. pergh. susah la sial. satu satunya perkara yang buat aku hidup kalau tak mengadap benda ni; tidur.

aku ada cakap kat orang yang aku tanak online seminggu. kebarangkalian aku tak online tu akan jadi penipuan = 100%. sorry. aku terpaksa menipu cakap aku offline. padahal aku tengah surf dunia maya ni lagi. FB ni addictive lah. dadah. kalau tak control sakit.

ada 2 orang yang aku tipu. haha. sorang lelaki dan sorang perempuan. maaf sangat sangat. nanti kalau aku layan korang, tak bejalan la aktiviti aku yang lain. aku tak salahkan korang. aku salahkan diri sendiri. mana tahan beb hari hari tidur lepas subuh. lagi berapa hari nak masuk sekolah balik ni. aduh. sory eh Miss X dan Afiq siddartha. nanti kita sembang sembang lagi. aku off pun nak kemana sangat lah. :)

p/s : lepas ni jangan lah tak tegur langsung. jangan ah tacing tacing.

Thursday, May 6, 2010

diorang buat saya senyum


benjy dihantar ke pusat pemulihan akhlak
untuk menjalani proses pemulihan selama 2 tahun.?

menagih dadah = pusat serenti,
mengedar dadah = gantung,
meraba dada = pelempang
memproses dadah = ???
memiliki dadah= pusat pemulihan akhlak.? tapi tak dapat dipastikan lagi kan.? peralatan tu belum dibuktikan milik siapa.? niceee


wah. sangat cantik sistem perundangan negara kita. untungnya saya sebagai anak Malaysia
"Seksyen 6 (1) Akta Dadah Berbahaya (Langkah-Langkah Pencegahan Khas) 1985"

vague people. vague.! sangat kabur.
kesian kat aunty azean. semoga tabah. kalau tak salah lepas jugak nanti. kalau salah janganlah sorok sorok. tak elok. akhirat kena jugak. kan.? >> baca sini

kesian rakyat kelantan jugak. royal family punya conflict telah sedikit sebanyak menyapu arang kat rakyat kelantan. baik punya kena tangkap dengan UTK.? pergh. taktau la betul ke tak. sebab media arus perdana tak cakap pape pun. akhbar tabloid yang publish. aku dah hilang pecaya dengan media arus perdana. tabloid pun tak boleh pecaya sangat. so nak pecaya sapa.? >>baca sini

jangan pecaya sapa sapa. baik kau tengok desperate housewives. takpun baca manga naruto dengan bleach.

kita dikelilingi sampah. sebab kita duduk bawah. orang kat tingkat atas buang cun je dari atas. tak guna tong sampah. diorang ingat sampah tu tak effect orang bawah. kesian ke kesiaL kat orang bawah.?