Tuesday, April 27, 2010

kehilangan sifat "happy-go-lucky"

dulu. masa zaman hang tuah dengan hang jebat dulu. dulu la kan. aku seorang yang happy go lucky. kau bagi lah apa je problem. gentle cakap beb, aku hadap dengan gelak tawa je. bukan tak ambik serius. ambik tu ambik tapi prinsip aku lebih kepada; kalau sedih dengan tension macam selesai pulak masalah. so better aku gelak. dapat extra oksigen. tapi sekarang aku rasa benda tu dah hilang. sifat happy go lucky tu dah lesap. hilang entah ke mana.

ni antara kejadian yang buat aku rasa aku dah hilang sifat semulajadi tersebut;

1. test MUET macam haram. aku merapu untuk paper writing. babi betul. aku tak expect soalan first macam tuh. tak prepare sepatah haram pun.

2. aku tiba tiba dingin/tak becakap/gaduh dengan mak aku. ishh. aku memang malas la nak melawan orang tua nih. tapi kadang kadang aku tak sedar. so sekarang mak aku buat buat tak nampak aku dalam rumah tu. perghhh. sakit beb. aku pun buat bodoh jelah. nak mintak maaf tapi segan lah. HAHA. time will heal.

3. chelsea menang 7 0. babi bangang stoke city. main macam kena bayar je. memang chelsea juara la season nih. cibai.

4. aku tak dapat control nafsu makan. habis makanan kat rumah ni aku sapu. makanan untuk cicak dengan tikus je aku tak touch.

5. aku rasa kejadian ni berkait rapat dengan hubungan aku dengan ALLAH. so aku kena selalu la mengadap sejadah dengan Quran. kan.?

Thursday, April 22, 2010

nak lari tapi...


mana satu aku.? kalau korang baru kenal aku tak sampai 3 4 tahun mesti korang tak dapat cam. kalau dapat memang power ahh. muka aku paling kelakar dan paling tak hensem. yang penting kat sini aku memang bukan hotstuff dan bukan bahan carian paling top masa kat sekolah rendah, sekolah menengah dan zaman Kolej.

commitment phobe

maksud commitment phobe; a person who is reluctant to have a romantic relationship, fear of having serius relationship. disebabkan kekurangan self confidence dan takut tak dapat memuaskan hati dan expectation pasangan. i'm indeed having this phobia. :P

so lepas ni jangan tanya lagi lah kenapa aku single. nak cakap aku gay pun cakap lah. gay is ceria and i'm one gay person. haha. salam.