Tuesday, April 27, 2010

kehilangan sifat "happy-go-lucky"

dulu. masa zaman hang tuah dengan hang jebat dulu. dulu la kan. aku seorang yang happy go lucky. kau bagi lah apa je problem. gentle cakap beb, aku hadap dengan gelak tawa je. bukan tak ambik serius. ambik tu ambik tapi prinsip aku lebih kepada; kalau sedih dengan tension macam selesai pulak masalah. so better aku gelak. dapat extra oksigen. tapi sekarang aku rasa benda tu dah hilang. sifat happy go lucky tu dah lesap. hilang entah ke mana.

ni antara kejadian yang buat aku rasa aku dah hilang sifat semulajadi tersebut;

1. test MUET macam haram. aku merapu untuk paper writing. babi betul. aku tak expect soalan first macam tuh. tak prepare sepatah haram pun.

2. aku tiba tiba dingin/tak becakap/gaduh dengan mak aku. ishh. aku memang malas la nak melawan orang tua nih. tapi kadang kadang aku tak sedar. so sekarang mak aku buat buat tak nampak aku dalam rumah tu. perghhh. sakit beb. aku pun buat bodoh jelah. nak mintak maaf tapi segan lah. HAHA. time will heal.

3. chelsea menang 7 0. babi bangang stoke city. main macam kena bayar je. memang chelsea juara la season nih. cibai.

4. aku tak dapat control nafsu makan. habis makanan kat rumah ni aku sapu. makanan untuk cicak dengan tikus je aku tak touch.

5. aku rasa kejadian ni berkait rapat dengan hubungan aku dengan ALLAH. so aku kena selalu la mengadap sejadah dengan Quran. kan.?

19 comments:

  1. Kasar juga tu. Minta maaf cepat-cepat. Benda macam tu bukannya ada limit. Kalau lambat?

    ReplyDelete
  2. a'aa..
    mintak maap jer nge mok mu tu..slmber..

    ReplyDelete
  3. bro, shimi. aku nak mintak maaf. tapi ego... sigh~

    ReplyDelete
  4. Ego dengan member aku boleh terima lagi. Tapi ego dengan mak?

    ReplyDelete
  5. kau dengan bapak kau before this macam mana.?

    ReplyDelete
  6. Dah ok dah sekarang. Bapak aku tak mengandungkan aku 9 bulan, tahan sakit masa beranak. Hehe

    ReplyDelete
  7. see. talking is very much easier than doing. kan.? aku rasa kau faham. benda tak semudah dan kadang kadang tak secomplicated yang kita sangka.

    ReplyDelete
  8. Aku just tekankan ayat, 'kalau lambat' itu sahaja. We never know.

    ReplyDelete
  9. kau pergi salam ngan mak kau before dia pergi kerja. kau cakap la, mak drive carefully see you later i love you im sorry bye. cakap dlm satu nafas tau. lepas tu kau senyum besar sambil buat muka tak bersalah macam baby. settle

    ReplyDelete
  10. bro. sigh. tengok lah esok. aku buat silly jokes. kalau dia senyum then everything is fine.
    nisah, cakap memang senang. kan.?

    ReplyDelete
  11. aku bukan cakap je la.sumpah aku buat ok?
    jadi habit.tp setiap mlm ah sblm tidur.
    aku boleh kau pon boleh punyalah

    ReplyDelete
  12. mtk maaap...buat muka xmalu je..bukannya mak ko nk ckp "ish xmalunya budak ni dtg2 nk mntk maap dgn aku" @ bukannya dia nk post status kat fb siap tag nama ko lg klu ko mntk maap...ko kna biasakan la..snang di kemudian hari..hahaha aku ckp berdasarkan pengalaman..

    ReplyDelete
  13. tak payah susah susah. pagi tadi masa aku tido lepas subuh, before pegi keja tiba tiba mak aku hulur tangan. tekejut aku. :)))

    ReplyDelete
  14. haa~ sila kembali pada Tuhan. aku da penah rse cmneh wey. huhu

    ReplyDelete
  15. pedih kan. baguslah kau dah insaf. haha. :P

    ReplyDelete
  16. paan, kakak setuju yg last tu. bila kau xngadap DIA kan, sumpah aku ckp, syaitan berada di mana2 di setiap penjuru kau.sebab zarith pernah dgr, kalau kite terlepas satu waktu solat, beribu2 syaitan melekat dekat kite.cube kau bygkan kalau kau terlepas byk waktu solat, kau darablah lah guna kalkulator saintifik, agak2 bape juta ekor syaitan?tu sbb lah yg mcm2 bnde negatif dlm bdn n minda kau. ;). jgn touching okay, sebab zarith sendiri pun kurang sempurna, just bg information je. ;)

    ReplyDelete
  17. ko mcm ni..coz ko da nk pg slamernya..rite..huhuuh

    ReplyDelete

bagi selagi boleh