Saturday, May 1, 2010

anjing, menganjing, penganjing dan dianjing

1. definisissy anjing;
sejenis binatang. yang selalunya direndahkan martabatnya. mungkin kerana sifatnya. suka jelir lidah dan menyalak. dan mungkin kerana dinyatakan sebagai najis dalam ISLAM.

2. definisissy menganjing;
perbuatan yang merendah rendahkan sesuatu atau seseorang. mengeji. mengutuk. membahan dan memerli. nasihat mungkin.?

3. definisissy penganjing;
orang yang membahan. mengutuk. mengeji dan sekerabat dengannyee.

4. definisissy dianjing;
orang yang dibahan. dikutuk. dekeji. diumpat. di tempat paling hina di mata masyarakat. okay over. kira loserrr lah.

5. penganjing vs dianjing;
a. penganjing mendapat kepuasan, kekuasaan dan pengaruh di atas kebolehan menganjing.
b. orang yang dianjing mendapat malu, hilang maruah, dapat publisiti murahan dan mungkin sedikit pengaruh *dari orang yang benci aktiviti penganjingan dan mereka yang dianjing sama* haha.

6. stand aku dalam aktiviti masa lapang nih; orang kata, *jangan menganjing kalau tanak dianjing* tahilembu. kalau kau senyap je ada jugak manusia carik point. the best defend is to attack. so sebelum dianjing better carik weak point orang orang yang probably akan menganjing kau. sorok sebaik mungkin kelemahan kau. tapi kelemahan tu semua manusia ada. so takyah risau sangat. yang penting kau prepare sebelum kena attackkkkk.

7. main point entry nih.? takde. cuma ingat 1 benda je. menganjing tu boleh. tapi jangan over lah. kalau takat gurau gurau manja sesama member takde hal la kan. tapi kalau dengan niat untuk sakitkan hati dan timbulkan pergaduhan tu aku tatau nak cakap apalah. kalau dah islam sama islam, melayu sama melayu buat, aku just..... errr..... hmmm.... entah.

8. entry ini sama sekali tidak menyentuh isu isu perkauman, isu isu semasa, masalah negara dan gosip gosip artis. kalau terasa maaf. shalommmm.

57 comments:

  1. definisissy?!
    ok itu comel.
    aku nak tiru la.
    boleh?

    ReplyDelete
  2. BOLEH. takde copyright. tapi give me credit ehh. :)

    ReplyDelete
  3. kedekut la kau ni.
    setakat definisissy tu pon nak credit.
    pelempang kau nak?
    kau lah manusia yang paling kuat menghanjing ok?!
    haha

    ReplyDelete
  4. ingat senang nak invent benda tuh.? lama fikir tau. alah letak kat ayat last skali pun takpe. credit to ili kerana perkataan definisissy. tak susah. kan.? nanti tak letak hilang la populariti aku. haha

    ReplyDelete
  5. fine.tak jadi la aku nak guna.
    aku nak invent word lain plak.
    shimi nak join venture ngan aku x?
    haha.
    kau gila glemer ili. GG!
    aww aww.mak x ske kau nyah~

    ReplyDelete
  6. mestilah. glamour tu antara medium untuk success. success means more moneyyy. HAHAH. tiba je.

    ReplyDelete
  7. money = belanja aku.
    kan kan?
    eyh birthday kau bulan 9 kan?
    sama.jom berpesta bersama. tp kau organise gne duit kau.
    bahaha

    ReplyDelete
  8. Ok.aku rindu saat kita anjing menganjing sesama sendiri. Penganjingan yang paling nostalgik.

    ReplyDelete
  9. nisah, my money is my money. padahal poket sesen takde. hahahah.
    bro, tell me about that. sekarang aktiviti menganjing aku terbatas. rakan rakan zaman sekarang ni sensitif. tak sekebal dan sekental 110. haha. seriuss doh. i miss those moments.

    ReplyDelete
  10. sgt sesuatu ye post ko kali ni..
    aku nk relatekn ngan kelahanatan mamat2 kat blog sne tu!!
    hehehe..

    ReplyDelete
  11. fine! macam ni la kau. waktu susah sama-sama. bila dah senang, dah top, dah berjaya reka satu perkataan definisissy tu terus lupa kawan-kawan.
    fine ili fine.
    hahaha:P

    ReplyDelete
  12. hey. sapa cakap aku lupa.? i said my money is my money. but my love, my heart, is certainly for you people. haha.

    ReplyDelete
  13. jgn nganyi ak pls.
    ak hati lembut.
    pls,pls,pls.kamooo janga naka

    ReplyDelete
  14. shimi tiba tiba. hahaha. sumpah aku gelak sorang sorang.

    ReplyDelete
  15. nganyi tu apa shimi?
    word kau baru invent ek?
    bahaha

    ReplyDelete
  16. hahaha. word baru wehh. letak copyright. haha.
    shimi, gedik weh tacing. macam mana nak jadi penganjing hebat.

    ReplyDelete
  17. x,mmg ak gune perkataan tu dri dlu.

    tp y ak plek ramai gak kwn2 ak sdri xphm bile di eje.bile sbut ok jer.

    nganyi = nganjing = nganyim x= nyanyi

    ReplyDelete
  18. xnak la,i nk jdi org y kne nganyi jer.

    hihihi.jgn menci i pwis.

    ReplyDelete
  19. aku try sebut nganyi xde bunyi nganjing pon wey.
    kau ni hebat la.
    word yg kau invent very out of the box.
    meletup kau nyah!

    ReplyDelete
  20. kalau kat internet. eja betul betul weh. boleh misleading. haha. kau nak kena e rogol.?

    ReplyDelete
  21. hahaha.wei li,nie soklan last.nk post kat fb xleh.

    y kite msk page gay,lesbo sume bagai tu,ad org add mu x?

    memandangkan mu siap tls psl laknat2 ngan syafaat sume tu.hahaha

    ak ad sekor gay add ak.ak x approve lagi.hazami bottomline k ape ntah.

    ad x org add mu?k xlaku? ahahahah
    jwb pls,jgn malooo2

    ReplyDelete
  22. HAHAHA. sumpah shimi.? memang hot la kau. aku ada yang add. tapi pak arab. HAHAHA. gambar david beckham. ada 8 orang tggu request. aku buat bodoh jela. tak kenal.

    ReplyDelete
  23. 5 orang perempuan. yang gay aku rasa
    sorang indon dengan arab. gilababi internationaleee. hahaha.

    ReplyDelete
  24. perrggghh,,,
    stail.
    ak jgk y xlaku.sorang jer y add.malaysia lak tu
    mu foreigner trus.
    dah la 8 org.
    k dengki gile babi

    ReplyDelete
  25. k mu ad gak lesbo.
    ak? gay sorang jer add.
    ah shit,xlakunye saye.

    ReplyDelete
  26. bengong. nate haram pun diorang tu. nak bangga apa. tapi taktau la gay ke tak. cuba mu korek. jap aku post url diorang kat page kau. HAHA.

    ReplyDelete
  27. bottomline tu la yang suruh mansuhkan akta tu.
    hot kot die tu.
    sesuai la ngan kau shimi.
    hahaha^^

    ReplyDelete
  28. hahaha..geli i.
    post link diorang pls.
    mgkin ak plak add diorang?

    ReplyDelete
  29. weh. post la link si bottomline
    dah sah sah nama gay. bottom. harammm. haha.
    aku dah post kat fb. kau pun kat fb ah.

    ReplyDelete
  30. post ni lah paling best di antara yg xbest. ;)

    ReplyDelete
  31. zared, macam mana tu.? nampak sangat la adik ni tak berkualiti. :((
    HAHA. tergedik pulak.

    ReplyDelete
  32. kau ni sejak bila suka touching gedik ni? ceh. taklah, maksud zared bestlah. serius ckp, zared makin suka bc blog paan, klaka sambil menyedarkan org. fun n enjoy. peace!

    ReplyDelete
  33. hahah. sejak duduk uitm kedah la
    blaja menggedik nih. opps. haha.
    wahh. betul.? thanksss. penghargaan yang amat
    bermakna la kak. ecehh. haha. thank u again
    :))

    ReplyDelete
  34. u're welcome. betullah dik. dr aku bc blog cite pasal politik,agama (padahal bkn bagus pun), pasal kondem kekurangan org,tp diri sendiri xperfect, baik baca blog kau adik. haha. ;D

    ReplyDelete
  35. HAHA. gila ahh.
    sumpah terharu. isk isk. ;( :)
    takyah belanja pape kan.? kan.? ikhlas kan.?
    HAHA. :P

    ReplyDelete
  36. sapa kata tak pyh belanja? kakak tahu sok, ada pizza delivery. mahu pizza hawaiian chicken, chicken wing, garlic bread, air plak, nak air milo. tau? ;D

    ReplyDelete
  37. err. saya mengantuk lahh. err *pura pura dah tido*

    ReplyDelete
  38. wow ili,
    ini sgguh berdefinisissy.
    haha~

    ReplyDelete
  39. wow ili,
    ini sgguh berdefinisissy.
    haha~

    ReplyDelete
  40. wow ili..
    jom kumpul komen kasi 300 komen gak?

    ReplyDelete
  41. idy, yeahh. sekarang kita kena
    guna powerful words. sumpah tak cedok
    ehh. :P
    mad, mari. saya memang kepingin menjadi seperti
    obe. cukup hebat lagak gayanya. hahaha
    gimme a breakkkkk.

    ReplyDelete
  42. muka sama jer semabang nih.
    sembang adik beradik ker hapa weh??

    bagus post ni.
    ehhh post tak berapa..
    tapi gambar anjing jelir lidah tu gua suka.
    berapa hasta sekali dia boleh jelir??

    ReplyDelete
  43. lu nak kompol 300 komeng ker bai?
    kalau nak, gua nak copy paste nih!

    hari buruh ni pong gua takde kerja selain cabut rumput rumpai rumah janda Esah.

    kalau 'ON' bagi tau.
    alahhhh setakat copy paste!
    apa ada hal.

    kawang-kawang kang??

    ReplyDelete
  44. sembang sedara mara bro. duk jauh ni.
    payah nak jumpa. ate ini jelah tempat
    bicara.
    tak check pulak berapa panjang lidah dia.
    nanti saya google.

    ReplyDelete
  45. HAHA. suka hati la. takde copyTIGHT.

    ReplyDelete
  46. wey, cepatlah update blog. kakak nk dgr lg ni. huh

    ReplyDelete
  47. sabar la sayang.
    idea bernas belum terilham.
    nak restkan mata & minda. :)
    pegila surf blog orang lain. banyak yang best.
    ni ha antaranya,

    1. http://www.karingeri.blogspot.com/ (yang ni pasal mayat, kalau takut jangan bukak)

    2. http://perempuanjomblo.blogspot.com/(entry pasal mak selamatkan anak memang cun gila)

    3. http://afiqsiddhartha.blogspot.com/ (HAHAHA)

    4. http://epilogseoranghero.blogspot.com/ (MAD, kau mesti suka aku letak blog kau sekali)

    sekian.

    ReplyDelete
  48. lagi yang best.

    1. http://www.hilangpunca.com/ (ni terbaik ah, entry simple je. follower seribu lebih)

    2. http://cursingmalay.blogspot.com/ (banyak menganjing isu semasa dan best)

    so sila la surf di blog mereka dahulu.

    ReplyDelete
  49. alamak, perli ke sayang? haha.
    malanglah, saya suka bc blog awak jelah.
    weyh paan, pesal gelak2 tu? tampar kang berterabur otak. ;D

    ReplyDelete
  50. seriously. try baca diorang punya dulu. diorang jauh lagi hebat.
    yang 3 dengan 4 kat komen 1st tu tak sangat lah. haha.

    ReplyDelete
  51. okay.sudah baca.thanks paan.saya susun secara randomlah.
    1)http://www.karingeri.blogspot.com/ (yang ni pasal mayat, kalau takut jangan bukak)-cis ba alif ba ya! kau ni paan. ngilu2 tengkuk tgk blog ni. cais! dlm hati terpk,mana die dpt sume pic2 tu? gila lah.ngeri,geli,lucah pun ada,adik saya tgk skali kot. haha
    2)http://perempuanjomblo.blogspot.com/(entry pasal mak selamatkan anak memang cun gila)-sedih sangat3. tetibe rasa sayang mak saya gila2.dan bc pasal die n anak die sabrina, sgt sweet,mcm nak ada baby lah plak. *tetibe suka bdk2, sbb saya ni kurg suka karenah bdk2 sebelum ni. lepas ni nak sayang2 lah bdk,tp yg baik jelah.haha.no worries if man gone, baby got. ;)
    3)http://www.hilangpunca.com/ (ni terbaik ah, entry simple je. follower seribu lebih)-mmglah followers byk,tp saya penatlah nk bc blog dia,lmbt sangat sampai ke isu die.saya suka simple n padat.
    4)http://cursingmalay.blogspot.com/ (banyak menganjing isu semasa dan best)-ni pun mcm best sebab dia cite bnde2 menarik n klaka.comel blog ni. ceh,ayt gedik aku ni.
    Thanks paan, sume blog diats best sgt, lg best dr kau punyalah. haha. ;D
    yang blog 3& 4 di komen yg 1st tu : no comment.paan yg ckp, zared tak. ;D

    ReplyDelete
  52. see. memang best kan. diorang hebat. idea macam mencurah curah. shit jeles gila. haha.

    ReplyDelete

bagi selagi boleh