Thursday, May 6, 2010

diorang buat saya senyum


benjy dihantar ke pusat pemulihan akhlak
untuk menjalani proses pemulihan selama 2 tahun.?

menagih dadah = pusat serenti,
mengedar dadah = gantung,
meraba dada = pelempang
memproses dadah = ???
memiliki dadah= pusat pemulihan akhlak.? tapi tak dapat dipastikan lagi kan.? peralatan tu belum dibuktikan milik siapa.? niceee


wah. sangat cantik sistem perundangan negara kita. untungnya saya sebagai anak Malaysia
"Seksyen 6 (1) Akta Dadah Berbahaya (Langkah-Langkah Pencegahan Khas) 1985"

vague people. vague.! sangat kabur.
kesian kat aunty azean. semoga tabah. kalau tak salah lepas jugak nanti. kalau salah janganlah sorok sorok. tak elok. akhirat kena jugak. kan.? >> baca sini

kesian rakyat kelantan jugak. royal family punya conflict telah sedikit sebanyak menyapu arang kat rakyat kelantan. baik punya kena tangkap dengan UTK.? pergh. taktau la betul ke tak. sebab media arus perdana tak cakap pape pun. akhbar tabloid yang publish. aku dah hilang pecaya dengan media arus perdana. tabloid pun tak boleh pecaya sangat. so nak pecaya sapa.? >>baca sini

jangan pecaya sapa sapa. baik kau tengok desperate housewives. takpun baca manga naruto dengan bleach.

kita dikelilingi sampah. sebab kita duduk bawah. orang kat tingkat atas buang cun je dari atas. tak guna tong sampah. diorang ingat sampah tu tak effect orang bawah. kesian ke kesiaL kat orang bawah.?

13 comments:

  1. rajin gila baca berita pagi-pagi buta

    ReplyDelete
  2. rajin gila baca blog pagi pagi buta

    ReplyDelete
  3. baca blog kau sama macam baca surat khabar
    :D

    ReplyDelete
  4. choi..kalau org lain,ada ckit je dh kna hukum gantung..ni siap makmal lg..grr..klu xeffect takpe..mslhnya,penghakiman ni akan dijadikan rujukan klu ada kes sama@hampir sama kelak..so ramai la para pengusaha yg dihantar ke pusat kelak..silap2 hari bulan kat sana boleh jd supplier kat sana..demand tggi kat sana...

    ReplyDelete
  5. malaysia boleh! haha. rasa macam nak convert kewarganegaraan lah. nak jadi rakyat Palestin atau bosnia. ;) paan, dari boring2 tu, pergi bagi ikan mkn ek. hehe

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. dulu ada bela ikan kat blog kan...hehe

    ReplyDelete
  8. jangan dok bawah,
    naik atas pastu baling sampah kat dalam tong sampah...
    mentality~

    ReplyDelete
  9. betul jugak.
    but on the way up sakit jugak.
    pilihan kat tangan kita. i'm just saying. :)

    ReplyDelete

bagi selagi boleh